Een heerlijke pastasalade met een zachte smaak. Een typische zuid europese smaak door de gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola. Heerlijk bij een barbeque, maaltijdsalade of gemakkelijke lunch mee naar je werk.
- 250 gram wokkel pastaof andere pastasoort
- 3 kruidenbouillontabletten
- 2 eetlepels witte balsamico-azijn
- 8 tot 10 uitgelekte, gedroogde tomaten op olie
- 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten uit het potje
- 3 eetlepels kappertjes
- ongeveer100 gram Griekse feta
- 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 50 gram rucola (gewassen)
- versgemalen peper
Zet een pan met ruim water op. Voeg de Bouillonblokjes en de Balsamico azijn toe en kook hierin , volgens de gebruiksaanwijzing, de pasta beetgaar. Laat hierna de pasta goed uitlekken.
Snij de rucola in reepjes en de gedroogde tomaten en feta in kleine stukjes.
Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
Roer de pasta tijdens het afkoelen regelmatig om.
Roer als laatste de rucola door de afgekoelde pasta en maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.
TIP:
Je kunt eindeloos variëren met deze salade, voeg bijvoorbeeld eens stukjes gerookte kip toe. Of sherry tomaatjes ..
Laat je ons weten wat je van de salade vind?