Informatie over Denken en Doen


Vindt u het leuk om op een gezellige manier met elkaar actief te zijn? Dat kan binnenkort door een nieuw project: ‘Denken en Doen!’. De gemeente Land van Cuijk organiseert dit in samenwerking met de Nederlandse Bridgebond (NBB). Bij ‘Denken en Doen!’ kunnen 60-plussers leren bridgen.

Wat is het project ‘Denken en Doen!’?

Samen met leeftijdsgenoten gaat u de hersenen flink trainen. U leert het spel bridge op een laagdrempelige manier te spelen. Er ontstaat gaandeweg een clubgevoel. Gezelligheid staat centraal en oud-deelnemers laten weten dat zij aan dit project vrienden voor het leven hebben overgehouden. Naast het bridgen wordt er aangemoedigd om samen te bewegen, denk daarbij aan een rondje lopen of fietsen.

Voor wie is ‘Denken en Doen!’?

De cursus is bedoeld voor inwoners die 60 jaar en ouder zijn, nog weinig of geen ervaring hebben met bridgen en die zin hebben om dit in een ontspannen sfeer te leren.

Waar en wanneer is ‘Denken en Doen!’?

U leert bridgen in vier blokken (van elk 10-12 lessen) verdeeld over twee jaar. Per blok heeft u elke week één les. De cursus begint op 5 en 7 oktober in Boxmeer en op 3 en 7 oktober in Cuijk.

U kunt daarbij kiezen uit vier mogelijkheden:

  1. Woensdagavond: 19.30 uur - 22.00 uur
  2. Vrijdagmorgen: 09.30 – 12.00 uur
     Wijkaccommodatie de Driewiek, Jeroen Boschstraat 49, 5831 VV Boxmeer
  3. Maandagavond: 19.30 uur - 22.00 uur
  4. Vrijdagmiddag: 13.30 – 16.00 uur
     Ontmoetingscentrum ’t Fort, Cantheelen 6.20, 5431 MC, Cuijk

Zijn er kosten verbonden aan deze deelname?

Dankzij een financiële bijdrage vanuit de Nederlandse Bridge Bond en de gemeente Land van Cuijk zijn de kosten van deelname per persoon slechts

€ 35,- per blok, ofwel € 70,- per jaar. Dat komt neer op maximaal
 € 3,50 per les van 2,5 uur.

Hoe kunt u meedoen?

Als het u leuk lijkt om mee te doen, kunt u zich tot uiterlijk 16 september opgeven door het inschrijfformulier in te vullen dat met deze brief is meegestuurd. U kunt het ingevulde formulier vervolgens opsturen naar:

Gerard van de Ven, Heihoekscheweg 52, 5821 GJ Vierlingsbeek.

Online aanmelden is ook mogelijk door een mail te sturen aan Gerard van de Ven; mailadres: .

Zo snel mogelijk na 16 september krijgt u bericht of u aan de cursus kunt deelnemen. Er zijn in totaal 80 cursusplaatsen beschikbaar. Dus meld u snel aan!

Bridge in Land van Cuijk

Bent u geïnteresseerd, maar op de eerdergenoemde dagen niet in de gelegenheid om kennis te maken met de bridgesport? Neemt u dan contact op met de Nederlandse Bridge Bond om te kijken wat zij voor u kunnen betekenen.

Vragen?

Hebt u vragen over de bridgesport? Dan kunt u contact opnemen met de Nederlandse Bridge Bond via 030-2759999. Meer informatie over het project ‘Denken en Doen!’ kunt u vinden op de website www.gemeentelandvancuijk.nl/bridge. 

Mocht u dan nog vragen hebben dan kunt u bellen naar Gerard van de Ven via 06-26797841 of mailen naar 

Inschrijfformulier Denken en Doen Land van Cuijk dd 30-08-2022.docx

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk,