ā€œDichter-bij-de-tuinā€ ; een tuin vol poĆ«zie in Cuijk op zondag 18 juni

Details

Zondag 18 juni 2023 van 14:30 tot 17:00 uur
Afgelopen
Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk
Toermalijnlaan, Cuijk, Nederland

In Wereldtuin Verdeliet in Cuijk is er op zondagmiddag 18 juni poĆ«zie in overvloed: Geniet van de voordrachten van Jasper Serraris, Saskia van Leendert en Amal Karam. Laat je verrassen door een waaier aan gedichten op het PoĆ«ziepad. Ook is er de mogelijkheid om zelf een gedicht voor te dragen. Wil jij je schrijfkunsten ten gehore brengen, neem dan je mooiste gedicht mee! Uiteraard zal er in de tuin een hapje en een drankje klaar staan. De band Kitzeln zorgt voor de muzikale omlijsting. De optredens zullen bij mooi weer buiten plaatsvinden, bij slecht weer zal er gezorgd worden voor een geschikte plek binnen of overdekt buiten. 

Jasper Serraris 

Jasper Serraris is schrijver, activist en mede oprichter van de uitgeverij Proces-verbaal. Onlangs verscheen ā€˜Meer hout op het vuurā€™, zijn nieuwste poĆ«ziebundel. Hierin zoekt hij naar de grenzen van verbintenis, moed en adrenaline. Serraris probeert het innerlijk vuur op te stoken en te kijken in de ziel van de activist. Het is een bundel voor iedereen die de afgelopen jaren de straat op ging, vol lef en adrenaline.

Saskia van Leendert 

Saskia van Leendert (1972) onderzoekt door middel van het schrijven van poĆ«zie haar plek in de wereld. Ze stelt zichzelf de vraag wat ons maakt tot wie we zijn. Zijn we niets meer dan een gelukkig toeval of worden we geboren als een mogelijkheid? Zijn we in staat los te breken van de sporen die we meedragen? Hoe kun je omgaan met kwetsbaarheid in een veranderende wereld waarin je toekomst zoekt? Saskia is aangesloten bij de klimaatdichters. ā€˜Het oog dat vangtā€™ is haar laatste bundel en verscheen in mei.  

Amal Karam 

Amal Karam groeide op in Libanon en vertrok op haar achttiende naar SyriĆ« om Engelse literatuur te studeren. Na haar studie werkte ze als journalist en werd politiek actief. In 1996 kwam ze als vluchteling naar Nederland. Onder het pseudoniem van Ama Karma schreef ze van 2006 tot 2013 wekelijkse columns voor de Gelderlander. Amal was stadsdichter van Nijmegen van 2017 - 2019. 

Aanmelden

Het poĆ«tisch programma van 14.30 ā€“ 17.00 uur kost ā‚¬15,00 euro per persoon, inclusief consumpties. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 14 juni via e-mail: , onder vermelding van ā€œDichter-bij-de-tuinā€, je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie: www.verdeliet.nl.

Voor wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Eten / drinken, Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang, Ontmoeten, Recreatie / ontspanning
Wat
Buurtactiviteit, Presentatie / lezing / onderzoek, Voorstelling / optreden

Reacties

Over de organisator

Brenda - Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk
Verzorgt de pr voor Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk. ... Lees meer